STARDUST™

..brez dlake na jajcih..

primerne pesmi na danasnji dan

objavil stardust, 8. July 2008

…..starpress….. imam predlog. na danasnji dan, ko nasa drzava kokoskaste oblike in drzavljanov kurje pameti zaradi neumnosti, spusca zastave na pol droga in toci krokodilje solze, predlagam, da se trenutkom primerno prilagodijo tudi programi radijskih postaj po sloveniji, ki bi lahko v svoj program uvrstili naslednje milozvocne melodije:-sava tiho tece, zadnje nam je vece; draga, ostala si sama (plavi orkestar)-sava sumi, v oceh se iskri (dekameron)-ob bistrem potocku je mlin (ljudska narodna)-to se spijemo, pa gremo (ljudska narodna)-poletja ne bo, izginilo bo (miran rudan)-odsla bom se to noc (anja rupel)-pusti, naj te nosi voda (dan d)-daj bog, da te voda odnjela (mambo kings)-pa si sla, ti matrna (mi2)-mrtva reka (marijan smode) – predlog tejkle-srebrna reka je spomin na sreco najine mladosti (helajna blagajna) – predlog marka1-ko bodo colni zadnjic v noc odpluli (tomo jurak) – predlog marka2ce pa ima vesoljna blogosfera se kak predlog, prosim, kar dopisite… …..starpress…..

 1. triglavck je napisal,

  Kaj pa kšn Franc Košir?

 2. stardust je napisal,

  @triglavck: kater komad? ;)

 3. tejkla je napisal,

  mrtva reka, k jo prepeva z zvonkim glasom marjan smode, se mi zdi tud kr primerna.

 4. Marko je napisal,

  Kaj pa “Srebrna reka je spomin, na srečo najine mladosti…” od familije Blagnetove? :)

 5. Marko je napisal,

  Tomo jurak – ko bodo colni zadnjic v noc odpluli – verjetno the best komad za to priloznost…

  /vrtel v etru ene radijske postaje dan po nesreci – cist nenamerno/

 6. Arnulf je napisal,

  CAR! :)

 7. sosed je napisal,

  @Arnulf: me zanima, če bi bil istega mnenja, če bi se v kanuju peljal tvoj sin, mama, prijatelj…

  @stardust: nisi car. vsaj ne zaradi tega zapisa. si pa precej nezrel.in brez občutka. včasih je takšne ‘prebliske’ bolje zadržati zase ali pa vsaj v krogu tistih, za katere veš, da jih s tem ne boš užalil…

 8. stardust je napisal,

  @sosed: saj, ce se ne bi vsaj en razjokal in zacel z neko kvazi empatijo, bi se resno vprasal, kaj je narobe s slovencki. dejstva ostajajo – ne bi smeli. pijanka. napuh. neumnost. ne bom jokal za neumnimi, nikjer in nikoli. ta vikend je na cestah umrlo 6 ljudi. za sabo so pustili na stotero zalujocih. pa je bil kaksen dan zalovanja? so kje odprli zalno knjigo? spomni me, ce sem to spregledal.

  in to je MOJ blog. cisto spodaj imas navodila za varno zivljenje. v rumenem linku. preberi. pisem, kar hocem in kakor hocem. bere, kdor hoce in razume kakor hoce. vedno pa se nekdo nekje “najde” in vzame osebno. meni se za to – JEBE!

  vem pa, da bodo taki flamatorji, ki se vedno znova razpizdijo, ostali se naprej zvesti bralci. vedno so.

  in se mogoce preblisk na to, kar si pisal arnulfu. ce bi bil v kanuju kdo od nasih. no, pa ni. brez resilnega jopica in na crno tam, kjer se ne sme – takih v nasi druzini ni. to je naravna selekcija. neumni ne prezivijo.

  lahko se razpizdis ponovno, bom avtoriziral vse. replicirati pa ti vec ne mislim. vsaj ne v tem postu. pa prijeten dan se naprej…

 9. sosed je napisal,

  nerad polemiziram s tabo, ker mi ni do tega da bi svinjal pri nekom, ki me noče na obisku. tudi ne bom te nehal brati. če bi z bookmarka zbrisal vsakega s katerim se kdaj ne bi strinjal, ne bi bral nikogar več. ti pa bi a drugi strai verjeto prav tako ostal brez bralcev v kolikor bi vsakega, ki se v nekem trenutku s tabo ne strinja spodil ;)

  sicer pa nikjer nisem napisal, da moraš jokati za umrlimi, lahko pa se ne bi delal norca. ne zaradi njih, temveč zaradi svojcev in prijateljev, ki utegnejo brati tak zapis. o tem ali so (bili) neumni ali ne ne bom presojal. je pa dejstvo, da sem v življenju tudi sam počel in storil marsikaj neumnega (ti nisi?), a pri tem pač nisem umrl.

  ja, to JE tvoj blog in seveda je na tebi, kaj boš z njim počel. kar sem želel sporočiti je samo to, da bi se lahko vprašal koga boš s pisanjem dosegel in ali je dobra ali slaba šala (pač stvar okusa) vredna, da nekomu zagreniš že tako beden dan.

Razpizdi se tudi ti